Cercetare
S.C.SudoTim AS S.R.L. oferă servicii de cercetare la comandă în următoarele domenii de expertiză:
- Ingineria materialelor metalice (feroase, neferoase si amorfe), ceramice si compozite;
- Dezvoltare tehnologică și implementarea rezultatelor în producția de fabricație a materialelor de sudare-încărcare și conexe,a structurilor sudate și a celor intens solicitate la uzare;
- Terotehnică și terotehnologie în sfera suprafețelor intens solicitate la uzare prin abraziune și combinașii ale acesteia cu alte tipuri fundamentale de uzare;
- Caracterizarea materialelor din punct de vedere al performanțelor fizico-chimice și a compatibilitații acestora cu diverse procedee de prelucrare;
- Ecologizarea si dezvoltarea durabilă a materialelor ți tehnologiilor de fabricare a acestora;
- Proiectarea, experimentarea și modernizarea echipamentelor din domeniul producției de materiale pentru sudare-încărcare și conexe, a materialelor ceramice și a a structurilor de tip bimetal;
- Dezvoltare aptitudinilor si a cunostiintelor in domeniul resurselor umane;
Click aici pentru rezultate din cercetare si dezvoltare pentru anul:
Rezultate cercetare 2007
Realizarea prin thixotropizare și injectare directă în matrița pieseleor complexe destinate echipamentelor electronice și de telecomunicații
Scopul proiectuluiui
Implementarea în industria românească a unei tehnologii de realizare a pieselor complexe din aliaj de magneziu, care intră în componența echipamentelor din industria electronică și de telecomunicații, prin aducerea în stare semisolidă, thixotropizarea și injectarea aliajului direct în matriță.
Rezultate cercetare 2007
UTILIZARE: Electrozii se recomanda la piese masive turnate, ca de exemplu elici navale.
CARACTERIZARE: Electrozi cu vergea trefilata din aliaj Bz8Al si învelis bazic-criolitic, destinati sudarii si încarcarii la rece a bronzurilor de aluminiu cu nichel (aliaj CuNiAl).
Scopul proiectuluiui
INDICATII SUDARE:
Electrozii sudeaza în pozitie orizontala fara pendulare, utilizând curent continuu (pol negativ la electrod).
Inainte de sudare electrozii se calcineaza la 300°C timp de 2 ore pentru evitarea porozitatii în metalul depus.
Pentru piese mari (elici navale) se recomanda o preâncalzire pâna la 100°C, temperatura pieselor în timpul sudarii nedepasind 200°C.. dupa depunere, fiecare rând de sudura se raceste pâna la 100°C, acoperit de zgura formata la sudare. Indepartarea zgurii se face înaintea depunerii unui nou rând. Pentru evitarea deformatiilor, dupa încarcare se va face o racire foarte lenta a pieselor.
Rezultate cercetare 2006
SIMBOLIZARE: DECAPANT: FH10 SR EN 1045/1999
CARACTERIZARE: Aliaj amorf pentru brazare marca CuP10 – Mn0,5 - Ni1/FH10 destinati brazarii produselor din cupru
CARACTERISTICI:Compozitia chimica a aliajului de brazare
Scopul proiectuluiui
Comportarea la sudare: specifica procedeului spray- arc; transferul metalului topit are loc în picaturi fine si mijloci, topirea este uniforma.
UTILIZARE: Sarmele tubulare se recomanda pentru protectia antiuzura a suprafetelor active din componenta utilajelor de prelucrare a solului.
INDICATII DE SUDARE: Sarma tubulara sudeaza în pozitie orizontala fara pendulare. Pentru piese mari se recomanda o preâncalzire pâna la 1500C, temperatura pieselor în timpul sudarii nedepasind 2000C.
LIVRARE: in colaci la diametre ale sarmei de 1,6 ; 2 si 2,5 mm.
Rezultate cercetare 2006
SIMBOLIZARE: STAS1125/6: SH1O.Cl ; Cr20.W4.400.83.0; DIN 8555: E3-40
CARACTERIZARE: Sârma tubulara cu miez compozit pentru depunere prin sudare, a unor straturi dure, bogate în carburi de crom, wolfram si vanadiu, cu rezistenta ridicata la abraziune severa în sol, specifica organelor active ale masinilor de prelucrare ale terenurilor agricole .
CARACTERISTICI:
Caracteristici mecanice ale metalului depus prin sudare. Duritatea metalului depus min. 50 HRC.
Compozitia chimica medie a metalului depus prin sudare
Scopul proiectuluiui
UTILIZARE: Aliaj destinat realizarii de îmbinari brazate prin încalzire în cuptor sau în câmp inductiv la 880 – 9200C.
INDICATII DE BRAZARE: Suprafetele de brazat se pensuleaza cu materialul de adaos în straturi subtiri si se încalzesc în cuptor sau în câmp inductiv la 880 – 920 °C. Pentru umplerea completa a rosturilor dintre materialele de îmbinat, preferabil de marime capilara, se procedeaza la completarea cu material de adaos. Dupa brazare zgura se îndeparteaza prin spalare cu apa, preferabil calda care, se colecteaza si se dirizeaza spre neutralizare.